Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Nieuws

RSS

Het team schulden van SAM doet verder wat het Vlaams Centrum Schuldenlast deed

 

Sinds 1 januari 2018 maken wij deel uit van SAM, steunpunt Mens en Samenleving vzw. Met onze collega's van Samenlevingsopbouw Vlaanderen, Steunpunt ExpertiseNetwerken, Steunpunt Jeugdhulp en Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, blijven wij ons inzetten voor een sociaal rechtvaardige samenleving. Zie www.samvzw.be voor meer informatie. Deze website, en andere websites, worden nog verder uitgebouwd, ook rond het thema 'schulden'. In tussentijd vind je nog alle informatie die het vroegere Vlaams Centrum Schuldenlast, nu het 'team schulden' binnen SAM, jou wil meedelen via deze site.

 

Download nu de WAKOSTA ?! App

SAM, steunpunt Mens en Samenleving vzw samen met het Streekfonds West-Vlaanderen en de regionale samenwerkingsverbanden BIZ ontwikkelden een budgetapp. Deze is bedoeld voor het brede publiek maar kan zeker ook gebruikt worden in een hulpverleningscontext. Met deze app: kan je inkomsten en uitgaven ingeven, heb je zicht op je budget per maand of per week. kan je op het einde van de maand je overschot (+) of tekort (-) zelf in de nieuwe maand invoeren ...

 

Rapport 2017 over de basisregistratie door de erkende instellingen voor schuldbemiddeling

Via de basisregistratie registreren alle erkende instellingen voor schuldbemiddeling jaarlijks het aantal gezinnen in budgethulpverlening en/of schuldhulpverlening. De verwerking van deze gegevens (voorheen door het Vlaams Centrum Schuldenlast en sinds dit jaar door het Team schulden van SAM) leidt tot een rapport dat een globaal overzicht geeft van dat aantal gezinnen, en ook cijfers per type organisatie, per provincie en per gebiedsindeling optekent.