Home > Hulp nodig?
Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Hulp nodig?

Op dit onderdeel van de website staat waar je als inwoner van Vlaanderen terecht kan voor meer (online)  informatie over schulden, over de (minnelijke en gerechtelijke) invordering van schulden, over oplossingen voor schuldproblemen zoals een colectieve schuldenregeling (via het gerecht) of schuldbemiddeling (buitengerechtelijk), over oplossingen voor wanneer men nog geen schulden heeft maar men de eindjes al wel moeilijk aan elkaar kan knopen elk einde van de maand... enz.

Op dit stuk van onze website kan je ook terugvinden (via een andere website) waar je hulp en bijstand kan vinden wanneer je al schuldproblemen hebt of wanneer je financiële moeilijkheden ondervindt. Het  ganse 'team schulden' van SAM kan en wil u hierbij één tip geven: Wacht niet tot het kalf verdronken is ! Ga desnoods in eerste instantie enkel en alleen meer informatie inwinnen, wat gratis is in Vlaanderen bij instellingen erkend voor schuldbemiddeling.

Voor alle duidelijkheid moet hierbij vermeld worden dat SAM enkel individueel (juiridisch) advies geeft aan personen die aan schuldbemiddeling doen of aangesteld worden als schuldbemiddelaar voor een collectieve schuldenregeling. SAM kan specifieke vragen van particulieren niet beantwoorden. Dit is omdat we daar als organisatie geen ruimte voor hebben, maar bovenal omdat men hiervoor dicht-bij-huis terecht kan: OCMW's en CAW's met een erkenning voor schuldbemiddeling maar bijvoorbeeld ook bij (gratis / pro deo) advocaten en juistitiehuizen.