Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Nieuws

Bestel nu budgetplanners en geniet van 20 % korting!


•    Hebben jouw cliënten (soms) problemen om met hun inkomsten het einde van de maand te halen?
•    Weten jouw cliënten amper waaraan zij hun geld uitgeven en wil je hen dit aanleren?
•    Wil je jouw cliënten leren hoe zij kunnen sparen zonder in te boeten op de essentiële uitgaven?


Dan komt een budgetplanner zeker van pas!

Merendeel Belgen weet niet wat hij uitgeeft aan verzekeringen”, konden we deze week lezen in de media. Ook het zicht op andere uitgaven ontbreekt bij velen, onder meer bij heel wat cliënten die bij een OCMW of CAW aankloppen met budgetterings- en/of schuldenproblemen.

Om schuldenproblemen te vermijden is een goed zicht op de eigen financiële situatie nochtans belangrijk. De budgetplanner die het Vlaams Centrum Schuldenlast (VCS) verspreidt, is hierbij een handig hulpmiddel. Dit instrument laat alleenstaanden en gezinnen toe een totaaloverzicht te krijgen op al hun inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Deze tool is bruikbaar voor iedereen, in het bijzonder voor (budget- en schuld)hulpverleners die hun cliënten zelfstandig leren budgetteren. Via het gezamenlijk invullen hiervan, kunnen overbodige uitgaven in kaart gebracht worden en kan ook het niet uitputten van bepaalde sociale rechten eventueel aan het licht komen.

De budgetplanner van het VCS is tegelijkertijd heel compleet maar ook overzichtelijk, eenvoudig en duidelijk. Hulpverleners kunnen de tool zowel in individueel werk als in groepswerk gebruiken. Bovendien is het een handige steun bij de afbouw van dossiers, waarbij cliënten hun geld opnieuw volledig zelfstandig leren beheren. Verder heeft de budgetplanner zijn succes ook al aangetoond bij jongeren die het secundair onderwijs verlaten en op eigen benen willen staan. Ook in het onderwijs kan dit hulpmiddel dus van pas komen.

Alle bestelinformatie vind je op het bestelformulier voor budgetplanners (doc, 654 KB). Naar aanleiding van het nieuwe jaar staat het  VCS een korting van 20 % toe bij bestellingen van minstens 45 budgetplanners die voor eind februari 2017 geplaatst worden.

Contact: isolde.vandevelde@vlaamscentrumschuldenlast.be