Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Nieuws

Dag zonder krediet 2013 weeral voorbij...


De << Dag zonder krediet >> is weeral voorbij (maar de nood aan schuldpreventie niet). Vorig weekend trokken tal van medewerkers en vrijwilligers van OCMW's en CAW's en andere verenigingen zoals Verenigingen waar Armen het Woord Nemen de straten op om de mensen te wijzen op de gevaren van "gemakkelijk krediet" en de risico's op schuldoverlast. Dit alles in Vlaanderen voor het eerst onder coördinatie van de 15 regionale schuldpreventieprojecten. Brochures en pennen werden uitgedeeld en soms werd bv. ook straatanimatie en/of een wedstrijd georganiseerd om het thema onder de aandacht van het publiek te brengen. Daarnaast werden afgelopen weekend ook de beleidsaanbevelingen van het Platform << Dag zonder krediet >> bekend gemaakt.

In volgende beeldende pers kwam de << Dag zonder krediet >> aan bod:

- VRT (Vlaanderen): klik hier voor de reportage uit het nieuws

- ATV tv (Antwerpen): klik hier voor de reportage

- RTV (Mechelen en Kempen): klik hier voor de nieuwsuitzending

Ook de geschreven pers schonk aandacht aan de << Dag Zonder Krediet >> zoals het Nieuwsblad: klik bijvoorbeeld hier voor een artikel over acties die te Ninove zijn doorgegaan.

Op de website www.dagzonderkrediet.be kan je de beleidsaanbevelingen downloaden en meer informatie terugvinden over het Platform << Dag zonder krediet >>. Ook vindt je daar een overzicht terug van acties die in Vlaanderen in 2013, en de jaren voorheen, zijn doorgegaan.