Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Nieuws

Gezinsbond zoekt vrijwilligers voor project rond onderhoudsgelden


De Gezinsbond is op zoek naar vrijwilligers die willen deelnemen aan een project rond onderhoudsgelden.

Sommige gezinnen moeten het na een scheiding met veel minder stellen. Daarom onderzoekt de studiedienst van de Gezinsbond i.s.m. de staatssecretaris voor Gezinsbeleid, Melchior Wathelet, het verband tussen echtscheiding en de financiële situatie van gezinnen. Zij willen vooral weten wat de financiële gevolgen zijn als onderhoudsgelden niet betaald worden of de alimentatie niet correct verloopt.

Voor dit project wil de Gezinsbond graag anonieme interviews afnemen van mensen die een echtscheiding hebben meegemaakt. Daarbij zijn ze op zoek naar zowel mensen die uit elkaar gingen vóór de nieuwe echtscheidingswet als meer recent. Zij willen de deelnemers bevragen over hun ervaringen met de manier waarop onderhoudsgelden bepaald worden.
Het onderzoek bestaat uit het invullen van een korte vragenlijst, eventueel gevolgd door een individueel gesprek.

Wilt u meewerken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Petra Heininger, attachee studiedienst Gezinsbond, tel: 02-507.88.78 of petra.heininger@gezinsbond.be

Lees hier de beschrijving van het onderzoek 'Onderzoek naar het verband tussen de betaling van onderhoudsgelden en het risico voor armoede in de gezinnen' (pdf, 139 KB)