Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Nieuws

Pak mij dan als je kan ...


Jaarlijks gaat elke laatste zaterdag van de maand november << de Dag zonder krediet >> door. Dit jaar is dit 30 november. Het is in 2013 overigens alweer het 10e jaar op rij dat deze dag door dit platform wordt georganiseerd !

Op deze dag worden de beleidsaanbevelingen van het Platform Dag Zonder Krediet overhandigd aan politici en andere beleidsmakers met suggesties om schuldproblemen door 'gemakkelijk krediet' en andere oorzaken maximaal te voorkomen en om deze problemen anders efficiënt te bestrijden. Ga naar de website www.dagzonderkrediet.be om nu al de versie van 2013 (en vorige versies) van de aanbevelingen te raadplegen.

Hoofddoel van deze dag is evenwel het sensibiliseren van het brede publiek over de gevaren van 'gemakkelijk krediet' en 'schuldoverlast'. Dit gebeurt traditiegetrouw door enerzijds een perscampagne en anderzijds tal van lokale en regionale acties. Via de pers maar ook door mensen rechtstreeks aan te spreken, wil men zo de boodschap van het Platform Dag Zonder Krediet zo breed als mogelijk verspreiden. Dit jaar werd er hierbij voor volgende campagnebeeld gebruikt (en zijn er hierop gebaseerd ook affiches, pennen en flyers gemaakt - waarvan de voorraad al uitgeput is):

Voor Vlaanderen is het verder een primeur dat dit jaar ook de regionale schuldpreventieprojecten zullen deelnemen om deze laatste doelstelling te bereiken (bv. door flyers uit te delen op de weekmarkten in hun gemeente(n)) (klik hierna voor meer informatie over de regionale schuldpreventieprojecten). Wil je weten wat waar en wanneer zal doorgaan ? Op de website www.dagzonderkrediet.be kan je nu al een overzicht downloaden van de verschillende actie die dit jaar in Vlaanderen zullen doorgaan.