Home > Preventie > Samen Tegen Onbetaalde Schoolfacturen
Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Samen Tegen Onbetaalde Schoolfacturen

Zowel voor scholen als voor ouders zijn onbetaalde schoolfacturen een bron van stress.. Scholen zien hun werkingsmiddelen dalen en vrezen voor de kwaliteit van hun onderwijs. Voor veel ouders is het betalen van de schoolrekening niet evident. Eén Belg op zeven leeft immers in armoede.

Het project "Samen tegen onbetaalde schoolfacturen" (STOS) heeft als doel om secundaire scholen te helpen zoeken naar oplossingen voor onbetaalde schoolfacturen, naar een kostenbewust beleid en naar samenwerkings- en opleidingsmogelijkheden om deze problematiek aan te pakken.

SAM participeert in dit project als lid van de klankbordgroep en de stuurgroep die dit project begeleiden. SAM denkt hierbij mee na over hoe de schoolfactuur zo laag mogelijk en dus zo betaalbaar mogelijk te maken, maar kan vanuit haar expertise vooral relevante inbreng doen wanneer om de een of andere reden een schoolfactuur 'toch' niet betaald wordt en we 'moeten' spreken over de invordering van de schoolfactuur, door de school zelf of (in een tweede fase) door een  professionele invorderaar zoals een incassokantoor of gerechtsdeurwaarder.  In het bijzonder denkt SAM met hen na over hoe dit allemaal 'ethisch' kan verlopen, en wat dit dan precies allemaal inhoudt.

Kom meer te weten over dit project door naar de website www.aanpakschoolfacturen.be te surfen.

Vragen of opmerkingen voor SAM over dit project? Mail dan naar isolde.vandevelde@samvzw.be