Home > Preventie > Week van het geld
Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Week van het geld

Op maandag 12 maart 2018 startte de derde editie van De Week van het Geld. Het doel van deze themaweek is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar maken en extra aandacht schenken aan het belang van financiële educatie. De hele week vinden er allerhande activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek. Meer dan 70.000 leerlingen uit het lager onderwijs gaan aan de slag met educatief materiaal om te leren een budget te beheren. Ook Hare Majesteit de Koningin ondersteunt opnieuw De Week van het Geld. Zij gaat in debat met Wikifin.be en organisaties actief in schuldpreventie waaronder SAM, steunpunt Mens en Samenleving,  en een aantal BudgetInZicht (BIZ) samenwerkingsverbanden.

In 2018 stond het thema ‘lenen’ centraal. De resultaten van het onderzoek ‘Jouw krediet… gewikt en gewogen (pdf, 919 KB)’ van Wikifin werden ook tijdens de Week van het Geld bekendgemaakt. Hierin werden bepaalde aspecten van het 'leengedrag' van de Belg in kaart gebracht.

De partners van De Week van het Geld organiseren ook eigen, lokale activiteiten, die over het thema geldzaken gaan. Op www.deweekvanhetgeld.be staat een overzicht van alle activiteiten die in het kader van De Week van het Geld georganiseerd worden. en meer informatie overdit initiatief.

Vragen of opmerkingen voor SAM over deze campagneweek? Mail dan naar isolde.vandevelde@samvzw.be

 PS: Save the date ! in 2019 zal de Week van het Geld doorgaan in de week van 24-29 maart.